Ajankohtaista / Uutiset

Siivoustalkoot 25.4.2019!

Pajamäen perinteiset kevätsiivoustalkoot tulevat taas!

Aika: to 25.4. klo 18-20
Kokoontuminen Poutapuistossa Alepan edessä

Pajamäki-seura hankkii roskienkeräyspihdit ja jätesäkit. Ota mukaasi omat hanskat.

Talkooväelle on tarjolla mehua ja keksejä. Myös grilli on kuumana!

Tervetuloa!

t. Pajamäki-seuran hallitus: Lea, Eija, Hanna, Joonas, Markku ja Markus ja Sanna

 

https://www.facebook.com/events/535738623618182/

Pajamäki-seuran vuosikokous ja asukasilta 20.3.2019

Aika: Keskiviikko 20.3.2019 klo 18.00
Paikka: Pajamäen seurakuntakoti (Pajamäentie 14, Wanhan Pajan naapurissa)

Ohjelmassa vuosikokouksen sääntömääräiset asiat sekä keskustelua kotikylän yhteisistä asioista. 

Pajamäki-seura tarjoaa iltakaffet ja -teet.

Kaikki pajamäkeläiset ovat tervetulleita!

t. Seuran hallitus

https://www.facebook.com/events/290944034908693/

Pajamäen asukasilta 28.11.2018

Asukasillassa kuullaan ja keskustellaan Helsingin kaupungin osallistuvasta budjetoinnista sekä kerrataan yleis- ja asemakaavoituksen tilanne. Mukana läntisen Helsingin Stadiluotsi Silja Lindblad, ja tarjolla glögiä ja piparkakkuja. Tervetuloa seurakuntakodille klo 18!

P.S. Osallistuva budjetointi tarkoittaa sitä, että kaupunkilaiset voivat ehdottaa, miten kaupunki käyttää 4,4 miljoonaa euroa yhteiseksi hyväksi. Oman ehdotuksensa voi jättää 9.12. mennessä. Ehdotuksista äänestetään ensi vuoden puolella, ja äänestää voivat kaikki vuonna 2019 vähintään 12 vuotta täyttävät. Lue lisää: https://omastadi.hel.fi

Kaavoitusilta ja vuosikokous 26.3.2018 klo 17:30

Askarruttaako sinua asuntorakentaminen alueemme lähimetsiin? Tuntuuko Helsingin uusi yleiskaava ja Patterimäen asemakaavamuutos vaikeilta hahmottaa? Pajamäki-seura järjestää infotilaisuuden alueemme ajankohtaisista kaavoitusasioista seuran vuosikokouksen yhteydessä 26.3.2018 klo 17:30 Pajamäen seurakuntakodissa. Kaavoituksesta kertoo kaupungin arkkitehti Siv Nordström. Kaavoitusillan lopuksi järjestetään työpaja, jossa Sanna Saari-Salomeri antaa neuvoja kaavamuistutuksen laadintaan. Voit tutustua kaava-asioihin jo etukäteen kokoamamme tietopaketin avulla. Kaikki joukolla mukaan!

Jos haluat tukea seuran toimintaa niin liity jäseneksi yläpaneelin "Liity joukkoon" -linkistä. Vuosikokouksessa valitaan myös seuralle uusi hallitus, joten ilmoita rohkeasti jos kaavoitus, nettisivujen ylläpito tai tapahtumien järjestäminen kiinnostaa!

Yleiskaava ja Patterimäen asemakaava

Pajamäen aluetta koskevia kaava-asioita on nyt meneillään kaksi, ja ne liittyvät toisiinsa Patterimäen ja Pitäjänmäentien väliin suunniteltavan asuntorakentamisen osalta. Pajamäki-seura on tehnyt kaavoista muistutuksia ja valituksia, jotka löydät sivulta kannanotot.

1. Patterimäen asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus nro 12477
Patterimäen ja Pitäjänmäentien väliin suunnitellaan 15 kerrostalon  rakentamista. Talot ovat 4-8 -kerroksisia ja ne sijaitsevat pääosin alla mainitun yleiskaavan A1-alueella. Lisäksi Patterimäen länsipuolelle on kaavoitettu Staran 2-3 -kerroksinen varasto- ja toimistorakennus sekä polttoaineen jakelupiste siihen, missä bussipysäkiltä lähtevä kävelytie yhtyy Arinatiehen.

PatterimäenRakentaminen

Lue lisää alla olevista linkeistä:

2. Helsingin uusi yleiskaava
Yleiskaava sisältää Pajamäen ympäristön osalta seuraavia asioita

  • tiheää asuntorakentamista Patterimäen ja Pitäjänmäentien väliseen metsään (tummanruskea A1-alue kartalla)
  • asuntorakentamisen tihentämistä Pajamäen sisällä ja ympärillä (ruskea A2-alue kartalla)
  • palvelukeskusta-alue Teknoksen viereen (punainen C1-alue kartalla)

Pajamäki-seura teki hallinto-oikeuteen valituksen yleiskaavasta näiltä osin. Hallinto-oikeus kumosi tiheän asuntorakentamisen A1-alueen Pajamäen alkupäästä sekä palvelukeskusta-alueen C1 Teknoksen ympäriltä junarataan ja Takkakujaan asti, koska kaavassa ei ole huomioitu Teknoksen tehdastoimintaan tarvittavia suoja-alueita tarvittavissa määrin. Helsingin kaupunki valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO), mutta KHO ei kumonnut sitä päätöksessään 8.11.2018. Asuntorakentamisen tihentämistä Pajamäen sisällä ja sen länsi- ja eteläpuolella hallinto-oikeus ei kumonnut.

yleiskaavaPajamäenAlueella

Lue lisää alla olevista linkeistä:

Kaavoituskuulumisia ja Kansallinen kaupunkipuisto -hanke 4.10.2017

Pajamäen kaavoituskuulumisia ja tietoisku Kansallinen kaupunkipuisto -hankkeesta: voisiko Pajamäki olla osa Helsinkiin suunniteltavaa kansallista kaupunkipuistoa? Pajamäki-seuran Eija ja Joonas alustavat.

Pajamäki-päivä 30.9.2017 klo 14-16

Tule ottamaan Pajamäki-päivästä vauhtia syksyyn! Maija-klovni esiintyy Pajamäen seurakuntakodissa klo 14, Pajamäen Pupu kertoo satuja ja laulattaa lapsia, ja Poutapuistossa on lasten keppihepparata (tuo oma heppa mukaan!), PPV:n leikkimielinen pallokisa ja Zippyn nuorallakävelypiste. Voit myös tutustua Pajamäen uuteen Lemmikkihoitola Kissanpäivään. Pop-up kahvilasta löytyy pikkupurtavaa ja grillikin on kuumana. Kaikki innokkaat leipurit ovat myös tervetulleita myymään herkkujaan Poutapuistoon Ravintolapäivä-tyylisesti, ilmoittaudu Pajamäki-seuralle ti 26.9 mennessä (pajamakiseura@gmail.com).

Tapahtuman järjestää Pajamäki-seura. Yhteistyökumppanit: Pitäjänmäen seurakunta, PPV, Zippy ja Lions Club Pajamäki. Huomaathan myös seuraavat Pajamäki-seuran järjestämät tapahtumat seurakuntakodissa:

3.10.2017 PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI, UUSI AIKA ILMOITETAAN MAHDOLLISIMMAN PIAN: Sieni-ilta: Mitä sieniä kannattaa kerätä, miten niitä voi säilöä ja mitä herkkuja niistä voi valmistaa? Aiheesta alustavat sienestysharrastajat Kirsti ja Hanna, tule vaihtamaan ajatuksia ja reseptejä!

4.10.2017 Pajamäen kaavoituskuulumisia ja Kansallinen kaupunkipuisto -hanke: voisiko Pajamäki olla osa Helsinkiin suunniteltavaa kansallista kaupunkipuistoa? Pajamäki-seuran Eija ja Joonas alustavat.

Pidetään Stadin sympaattisin kylä siistinä!

 

Kiitos kaikille siivoustalkoisiin osallistuneille! Pajamäen eskarilaiset ovat tehneet hienoja kylttejä, joissa muistutetaan ettei saa roskata. Ihania lapsia täällä!

eskarienRoskakyltti

Illallinen Pajamäen taivaan alla 12.6.2017

Tervetuloa syömään yhdessä yhteiseen pöytään meidän kylän taivaan alle Pajamäen Poutapuistoon 12.6.2017 kello 19:00 alkaen. Tapahtuma on osa Illallinen Suomen taivaan alla -kokonaisuutta.


Illallinen toteutetaan nyyttäriperiaatteella, eli jokainen tuo tullessaan juomaa ja ruokaa nyyttäriperiaatteella yhteiseen pöytään. Tuo mukanasi myös itse tarvitsemasi aterimet (lautaset, haarukat, juomalasit, veitset yms) ja ottimet tuomaasi ruokaan. Ota mukaasi myös oma tuoli jos mahdollista. Voit myös tuoda mukanasi lyhtyjä tai muuta somistetta yhteiseen ruokapöytään.


Ilmoitathan osallistumisestasi tapahtuman Facebook-sivulla, jotta tiedämme varata tarpeeksi pöytiä. Tapahtuman tunnistaa valkoisista pöytäliinoista. Lämpimästi tervetuloa! Vietetään mukava ilta yhdessä.

Pajamäen siivoustalkoot 3.5.2017

Siivotaan Stadin sympaattisin kylä kesäkuntoon! Kaupungin toimittamia roskapihtejä ja säkkejä voi hakea Poutapuistosta Alepan edestä klo 16-20, ja samalla sinulla on tilaisuus tutustua Pajamäki-seuran uuteen hallitukseen ja vaihtaa kuulumisia grillin äärellä.